wandelroute bad kleinkirchheim
wandelroute bad kleinkirchheim
wandelroute bad kleinkirchheim

Wandeling Bad Kleinkirchheim – Feldpannalm wandelroute

  • Auteur: Gastblogger

Men neme een prachtige dag in augustus in Karinthië, Oostenrijk. Eigenlijk is het te warm om in het dal te verblijven en daarom ga ik verkoeling en rust zoeken op de berg. Via een handige app heb ik een mooie wandelroute uitgekozen: een middelzware wandeling van 7,86 km, 616 hoogtemeters en een duur van ongeveer 3 uur. Ik als hobbyfotografe doe er in die berekening maar een uurtje bij.

Kaiserburgbahn

Vanuit Bad Kleinkirchheim start ik de dag door de 6-persoons gondelbaan naar de Kaiserburg te nemen. Deze door architect Hubert Prachensky (heb ik mij laten vertellen) ontworpen Kaiserburgbahn brengt mij naar een hoogte van 2039 meter. Bij het Mittelstation voegen zich nog 2 Duitse jongemannen met een Yorkshire terriër zich bij mij in de gondel. We hebben een leuk gesprek en het blijkt dat we hetzelfde plan hebben.

Wöllaner Nock

Boven aangekomen word het al drukker met wandelaars en dagjesmensen en nemen we afscheid, met het idee dat we elkaar eigenlijk nog wel tegenkomen vandaag. Vanaf de Kaiserburgbahn loopt een mooi breed pad glooiend omhoog langs de Wöllaner Nock (2145 m hoogte). Vanaf hier heb je een prachtig panoramazicht op de Nockberge en de kabelbaan, die je tijdens een groot deel van de wandeling als ijkpunt kunt zien. Na een aantal foto’s gemaakt te hebben sla ik rechtsaf door een klaphekje en loop over prachtige kale bergkammen tussen de koeien door: voor mij echt het Oostenrijk gevoel! Hier wordt het gelijk een stuk rustiger en ik ruik de heerlijke berglucht. In de kleine dalen zijn enkele hutten en grazende koeien in weiden te zien: genieten!

Wisselende landschappen

Het prachtige aan deze wandeling is ook dat de paden niet erg steil lopen en de landschappen zich constant afwisselen: van kale bergkammen, naar naaldboombossen, van hutten en langs weilanden, met onderweg de kenmerkende klaphekjes en het loslopend vee. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige vergezichten!

wegerhutte

Berghutten

Na ongeveer 5 km lopen kom je, na een flink eindje bergafwaarts, langs de Klamerhütte en de Wegerhütte, waar ze uiteraard een typische Oostenrijkse kaart hebben en dus ook de heerlijkste Kaiserschmarrn (of smaken ze zo lekker door deze prachtige dag en wandeling?). Hier kom ik de jongens uit de gondel weer tegen en ook zij prijzen de wandeling. Na een goede lunch ga ik weer op weg en vanaf hier gaat het pad gedurende lange tijd geleidelijk weer omhoog.

Laatste klim

Ik loop langs een aantal typisch Oostenrijkse woningen naar boven. Langs rijk begroeide bossen en heuvelruggen vervolg ik mijn route. Hoe hoger ik kom, hoe kaler de bergen weer worden. Na een flinke eindklim loop ik terug richting de Kaiserburg. Na een heerlijk verkoelend drankje op het terras neem ik de kabelbaan terug naar het dal, vermoeid maar voldaan en erg benieuwd naar mijn foto’s!

Tips:

  • Koop de Kärnten Card voor korting op veel Bergbahnen (o.a. Kaiserburgbahn) en uitstapjes.
  • Installeer de Bergfex touren app: overzicht van wandelingen en waar jij je op dat moment bevindt.
  • Neem je fototoestel mee: panoramafoto’s!

Veel wandelplezier!

Door: gastblogger Karin

Capitool reisgids - Oostenrijk
De ideale reisgids voor jouw reis naar Oostenrijk •Een luxe reisgids boordevol informatie •Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit •Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis •Met de mooiste illustraties en foto’s •Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering
v.a. € 27.99
Kaiserburgbahn Bad KleinkirchheimSchneerosenweg 1 - 9546 - Zirkitzen - Oostenrijk -
Kaiserburgbahn Bad KleinkirchheimSchneerosenweg 1 - 9546 - Zirkitzen - Oostenrijk -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>